Ideal osv

Såg en grej på Facebook och började tänka på plastikkirurgi och hur det är så himla tabubelagt. Med argument som ”det är insidan som räknas” osv. Om det nu är insidan som räknas kan väl folk få göra precis vad de vill med sin utsida. Och om den utsidan får insidan att må bättre, så är det väl bara bra? Eller? 

Sen kan all sorts alternerande av kroppar bli fel på ett sätt också. Då de bokstavligen talat sjuka skönhetsideal vi har i vårt samhälle ligger till grunden för de flesta ingrepp/behandlingar som genomförs idag. Ideal som faktiskt är omöjliga att uppnå utan att skada sig själv på ett eller annat sätt. Och det är tragiskt. Tragiskt att objektifieringen av personer slagit igenom så hårt med hjälp av media, att jag inte tror mig känna någon som går komplexfri över sin kropp. 

Så sur blir jag när någon som spenderar tusenlappar på personliga tränare, dietister, frisörer, ansiktsbehandlingar etc dömmer någon som gör ett ingrepp. Vi är ju alla lika mycket indragna i den här hetsen? Tränings och anti-ageing fantasterna lägger ner minst lika mycket tid och pengar på att förändra sitt utseende som dem som opererar sig gör. De strävar ju i slutändan efter samma omöjliga ideal, de gör det bara på olika sätt.

Vet inte vad jag ville komma till. Men summa summarum: sluta lägga så mycket tid på att kritisera vad andra gör med sina kroppar. Oavsett vad de tänkt göra med den. Och oavsett vad du har för avsikt.


Här får ni en (enligt idealen) ful bild på mig. Adjö

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s