The To Do List

Såg ju en film jag gillade härom dagen!

The To Do List handlar om Brandy, klassetta, medlem i samtliga av skolans föreningar och en tävlingsmänniska av rang. Filmen börjar 1993, när hon slutar high-school och har förstås fått äran att hålla i avslutningstalet som en toppstudent sig bör. tumblr_n0iti5ShuJ1qfn43to1_500

Brandy älskar listor och skriver ner allt som går att pricka och checka av. På väg från skolavslutningen när hon läser upp ännu en – vad hon ska hinna klart innan college, bestämmer hennes två bästa vänner att det får räcka och de tar med henne till en hemmafest. Brandy är halvpepp tills nittiotalsdrömmen Rusty uppenbarar sig. Efter ett halvtappert försök att hångla med honom inser Brandy att hon kanske är bäst i typ allt, men kan ingenting om sex och killar.

5

Så hon kommer helt enkelt fram till att hon ska bli bäst på det också. Skriver ner en lista med saker hon behöver pricka av innan hon vågar sig på Rusty igen.

Nittiotalet är total i kläder, inredning och slang. Mycket hångel blir det, bland annat med Andy Samberg som fåfäng Kurt Cobain-kopia.

Skärmavbild 2014-06-04 kl. 00.58.20

Så himla rolig film! Och högst feministisk och kickass för den delen också, de leker med könsroller och låter brudarna köra som få. Kolla vetja!

(All text förrutom första meningen från sandra beijer, MEN HON SA DET SÅ HIMLA BRA)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s